ادامه تحصیل در یک دانشگاه بین المللی مانند ثبت نام در دانشگاه های ترکیه میتواند تاثیر زیادی بر آینده فردی که مشغول ادامه تحصیل است، بگذارد. چرا که موقعیت های شغلی برای افرادی که در دانشگاه های معتبر بین المللی تحصیل می کنند به مراتب بیشتر است. تحصیل در دانشگاه های ترکیه به شما این امکان را میدهد که دوران تحصیلی خود را در رشته دلخواه و در یک محیط آموزشی بینالمللی پیگیری کنید. در همین راستا اخیراً، دانشگاههای ترکیه با برنامههای تحصیلی متنوع، بورسیه های عالی و استانداردهای آموزشی بالا به عنوان یکی از مقصدهای محبوب برای دانشجویان ایرانی مورد توجه قرار گرفتهاند.
در ابتدا، مهم است که با شرایط و نیازمندیهای ثبت نام در دانشگاه های ترکیه آشنا شوید. دانشگاههای ترکیه معمولاً مدارک آموزشی و تحصیلی قبلی شما، نمرات، و مدارک شناسایی را برای پذیرش از شما خواهند خواست. همچنین، برخی دانشگاهها ممکن است از شما مدرک زبان آیلتس یا تافل نیز بخواهند.
در دانشگاههای ترکیه، میتوانید به ادامه تحصیل در رشتههای مختلفی مانند مهندسی، علوم پایه، علوم اجتماعی و انسانی، هنر، پزشکی و دندانپزشکی بپردازید.
یکی از جوانب مهم در ثبتنام در دانشگاههای ترکیه، مسئله مالی است. شهرهای ترکیه هزینههای زندگی و تحصیل متفاوتی دارند، بنابراین باید در نظر داشته باشید که آیا میتوانید از پس هزینه های آن بر بیایید یا نه. همچنین، میتوانید به دنبال بورسیهها و فرصتهای مالی ارائه شده برای دانشجویان بینالمللی در ترکیه بگردید. برخی دانشگاهها بورسیه های تحصیلی به دانشجویان بینالمللی ارائه میدهند که میتواند هزینههای تحصیل شما را کاهش دهد.
در نهایت، پس از اتمام فرایند ثبتنام و پذیرش در یکی از دانشگاه های ترکیه، شما باید برای مرحله بعدی آمادگی داشته باشید. این شامل اقامت، ویزای تحصیلی، ترتیبات مسکن، و ادامه تحصیل در دانشگاه است.
برخی از دانشگاه های ترکیه در سطح بین المللی دارای رتبه های بسیاری خوبی هستند و یک موقعیت عالی برای تحصیل در مقاطع کارشناسی یا کارشناسی ارشد و دکتری را برای دانشجویان به وجود می آورد. همجواری ترکیه با کشور ما باعث کاهش هزینه های رفت و آمد و حتی زندگی در این کشور خواهد شد. همچنین در کشور ما ترکیه را به عنوان دروازه ورود به اروپا می شناسند.
بنابراین تحصیل در یکی از دانشگاه های این کشور و داشتن یک مدرک معتبر بین المللی زمینه پیدا کردن کار حتی در کشورهای اروپایی را هم برای دانشجویان فراهم خواهد کرد. همچنین یکی از مزیت های خوب کشور ترکیه نزدیک بودن فرهنگ زندگی مردم آنجا با کشور خودمان می باشد. که این به نوبه خود شرایط زندگی در آنجا را برای علاقمندان به تحصیل کاهش خواهد داد.
اما شاید به عنوان یک دانشجو از خود بپرسید که آیا تحصیل در یکی از دانشگاه های این کشور ارزشمند است و ارزشش را دارد یا نه؟ در ادامه برخی از مزیت های تحصیل در دانشگاه های ترکیه را برای شما توضیح خواهیم داد.
شاید اولین دغدغه بسیاری از دانشجوها برای تحصیل در دانشگاه های ترکیه بررسی میزان هزینه تحصیل باشد. که بدانند آیا می توانند از پس آن بر بیایند یا نه؟ در جواب باید گفت که به نسبت هزینه های تحصیل در دانشگاه های کشورهای اروپایی، تحصیل در دانشگاه های این کشور بسیار مفرون به صرفه می باشد. شما با یک بودجه 400 یورویی در ماه نیز می توانید به راحتی در این کشور به ادامه تحصیل و زندگی بپردازید. همچنین امکان کار در کنار تحصیل در این کشور هم میسر بوده و می توانید در کنار تحصیل با کار در این کشور از پس هزینه های تحصیلی خود بر آیید.
مزیت بعدی که بسیاری از دانشجوها به دنبال آن هستند، امکان گرفتن بورسیه های تحصیلی است. در دانشگاه های این کشور هم این موقعیت فراهم است. شما میتوانید به نسبت رشته تحصیلی و نمره های قبلی خود فرصت گرفتن بورسیه تحصیلی و کاهش هزینه های تحصیل باشید.
در قدم بعدی شاید دوست داشته باشید بدانید که رشته مورد علاقه شما در یکی از دانشگاه های ترکیه تدریس می شود یا خیر؟ دانشگاههای ترکیه به عنوان یکی از مقصدهای ادامه تحصیل در جهان، رشتههای تحصیلی متنوعی را در اختیار دانشجویان بینالمللی قرار میدهند. با توجه به استانداردهای بالای آموزشی، دانشگاههای ترکیه به عنوان بستری برای کسب دانش در زمینههای مختلف شناخته میشوند. در ادامه، به برخی از رشتههای تحصیلی معتبر و محبوب در دانشگاههای ترکیه میپردازیم:
از جمله مهندسی عمران، مکانیک، برق، الکترونیک، صنایع، کامپیوتر، نفت و گاز، معماری و طراحی صنعتی.
شامل ریاضیات، فیزیک، شیمی، زیستشناسی و علوم کامپیوتر میشود.
شامل اقتصاد، مدیریت، بازاریابی، حسابداری و مالی میشود. این رشتهها به دانشجویان امکان میدهند تا مفاهیم تجارت و مدیریت را درک کنند و مهارتهای لازم برای موفقیت در دنیای تجارت و مدیریت را بدست آورند.
از جمله پزشکی عمومی، دندانپزشکی، پرستاری و بهداشت عمومی و غیره
شامل علوم اجتماعی، روانشناسی، علوم سیاسی و روابط بینالملل میشود
شامل هنرهای تجسمی، طراحی صنعتی، موسیقی، رشتههای سینما و تئاتر میشود.
این تنها چند نمونه از رشتههایی هستند که در دانشگاههای ترکیه ارائه میشوند. هر دانشگاه در ترکیه بر رشتههای خاصی تمرکز دارد و با ارائه برنامههای آموزشی کارآمد، به دانشجویان امکان میدهد تا در زمینه تحصیلی و شغلی خود رشد کنند.
در این بخش شیوه ثبت نام در انواع دانشگاه های ترکیه را به شما یاد خواهیم داد. ثبت نام در دانشگاه های ترکیه دو بار در هر سال صورت می گیرد. مهمترین رکن برای ثبت نام در دانشگاه های این کشور این است که در قدم اول دانشگاه مورد نظر خود را انتخاب کرده و در آزمون ورودی دانشگاه نمره قبولی را کسب نمایید. برای ثبت نام در یکی از دانشگاه های ترکیه باید مطابق با دستورالعمل هایی که در ادامه رائه می کنیم، پیش بروید.
انتخاب دانشگاه مورد نظر: در اولین قدم بر حسب رشته تحصیلی که قصد ادامه تحصیل در آن را دارید، دانشگاه مورد نظر خود را انتخاب نمایید.
تکمیل فرم پذیرش دانشگاه: در قدم بعدی باید فرم پذیرش دانشگاه را تکمیل کرده و آن را برای دانشگاه مورد نظر ارسال نمایید.
اپلای مدارک تحصیلی مورد نیاز: سپس باید به فکر ارسال مدارک تحصیلی لازم برای اپلای دانشگاه باشید.
لازم به ذکر است که در برخی از دانشگاه ها داشتن مدرک زبان هم یک اولویت به شمار می رود که باید در این مورد از قبل اطلاعات کافی کسب نمایید.
انتخاب امکانات و سرویس های مورد نظر: در هنگام اپلای مدارک مورد نیاز برای دانشگاه چنانچه بخواهید از امکانات جانبی دانشگاه مانند خوابگاه، سرویس رفت و برگشت به دانشگاه و سایر خدمات استفاده نمایید، باید آنها را در فرم پذیرش دانشگاه ذکر نمایید.
شاید این سوال برای شما پیش آید که میتوانم همزمان درخواست ثبت نام برای چند دانشگاه در ترکیه را ارسال کنم؟ در جواب باید گفت که بله می توانید. این کار فرصت انتخاب شما به عنوان یکی از دانشجویان یکی از دانشگاه های ترکیه را افزایش خواهد داد.
وقتی توانستید موفق به اخذ پذیرش از یکی از دانشگاه های ترکیه شوید، در قدم بعدی باید به فکر ثبت نام در دانشگاه مورد نظر باشید. اما زمان ثبت نام در دانشگاه های ترکیه متفاوت بوده و در این بخش بهترین زمان های ثبت نام در دانشگاه های این کشور را توضیح خواهیم داد. البته یادآوری این موضوع هم حائز اهمیت است که زمان مشخصی برای ثبت نام در همه دانشگاه های ترکیه وجود ندارد و بهترین کار این است که به سایت خود دانشگاه مراجعه کرده و از طریق آن زمان دقیق ثبت نام را جویا شوید. ما در ادامه زمان ثبت نام در برخی از دانشگاه های معتبر ترکیه را ذکر می کنیم.
دانشگاه هایی که در بالا به آنها اشاره کردیم جزو دانشگاه های دولتی ترکیه محسوب می شوند. اگر قصد تحصیل در یکی از دانشگاه های خصوصی در ترکیه را دارید، زمان ثبت نام در آنها اوایل ماه ژانویه شروع می شود که با تاریخ ما دی ماه خواهد بود. و تا ماه های ژوئن و آگوست ادامه پیدا می کند. بنابراین شما برای ثبت نام در دانشگاه های خصوصی ترکیه زمان بیشتری را در اختیار خواهید داشت. اما از آنجایی که مقصد بسیاری از دانشجوهای کشور ما تحصیل در دانشگاه های دولتی ترکیه می باشد، باید از قبل به سایت دانشگاه مراجعه کنند و از زمان دقیق ثبت نام در این دانشگاه ها مطلع شوند.
اگر قصد تحصیل در یکی از دانشگاه های ترکیه را دارید، باید درباره تقویم تحصیلی در دانشگاه های این کشور هم اطلاعات کامل و کافی داشته باشید که ما در این بخش به توضیح در این باره پرداخته ایم.
بسیاری از دانشگاههای ترکیه از سیستم نیمسالی برای تقسیم زمان تحصیلی استفاده میکنند. به عنوان مثال، دو نیمسال اصلی برای تحصیل در دانشگاه های این کشور وجود دارد: نیمسال پاییزی (با شروع در سپتامبر یا اکتبر) و نیمسال بهاری (با شروع در فوریه یا مارس). هر نیمسال به طور معمول 14 تا 16 هفته طول میکشد و شامل دورههای تئوری و عملی، آزمونها و تعطیلات تعیین شده است.
برخی دانشگاهها همچنین دورههای تابستانی را در تقویم تحصیلی خود در نظر میگیرند. این دورهها معمولاً با عنوان "نیمسال تابستانی" شناخته میشوند و به دانشجویان فرصت میدهند تا درسهای اضافی را در این زمان اخذ کنند یا تجربههای عملی مانند کارآموزی یا پروژههای تحقیقاتی را انجام دهند.
تقویم تحصیلی در دانشگاههای ترکیه شامل تعیین مهلتهای آزمون نیز میشود. این مهلتها به دانشجویان فرصت میدهند تا مطالعه و آمادگی مناسب را برای آزمونها داشته باشند. به طور معمول، آزمونها در پایان هر نیمسال یا در طول نیمسال برگزار میشوند و مهلتهای ثبت نام و اطلاعیهها مرتبط با آنها در تقویم تحصیلی قید میشوند.
تقویم تحصیلی دانشگاههای ترکیه شامل تعطیلات تحصیلی نیز است. در این تعطیلات، دانشجویان میتوانند استراحت کنند، فعالیتهای فرهنگی و ورزشی را انجام دهند یا به تعطیلات خانوادگی بروند. تعطیلات مختلفی مانند تعطیلات پاییزی، تعطیلات زمستانی و تعطیلات تابستانی در تقویم تحصیلی در نظر گرفته میشود. همچنین ما بین دو ترم تحصیلی هم مدت زمانی برای تعطیلات در دانشگاه های این کشور در نظر گرفته شده است.
انتخاب بهترین دانشگاه ترکیه برای تحصیل شانس شما برای گرفتن عناوین شغلی بهتر و حتی در کشورهای دیگر را افزایش خواهد داد. دلیل آن هم به خاطر کیفیت بالای آموزش در این دانشگاه ها و معتبر بودن مدرک تحصیلی است که از این دانشگاه ها کسب می کنید. در این بخش ما معتبرترین دانشگاه های کشور ترکیه را به شما معرفی خواهیم کرد.
دانشگاه بوغازیچی با تاریخچهای بیش از 150 سال، در استانبول قرار دارد. این دانشگاه از لحاظ کیفیت آموزش، تحقیقات و منابع بینالمللی بسیار محبوب است. با دانشکدههای متنوعی در حوزههای علوم انسانی، علوم طبیعی، مهندسی و اقتصاد، دانشگاه بوغازیچی یکی از برترین مراکز آموزش عالی در ترکیه است. سالانه بیش از 16000 دانشجو در این دانشگاه مشغول تحصیل می شوند. بر اساس رتبه بندی بین المللی QS World University Rankings در حال حاضر در رتبه 701 تا 750 برترین دانشگاه های برتر در دنیا قرار دارد.
دانشگاه صنعتی خاورمیانه یکی از برجستهترین و معتبرترین دانشگاههای ترکیه و منطقه خاورمیانه است. با تأسیس در سال 1956، METU به عنوان یک مرکز تحصیلات عالی و پژوهشی برتر شناخته شده است و در سال 2023 همچنان جزو بهترین دانشگاههای ترکیه به شمار میرود. در حال حاضر بر اساس رتبه بندی جهانی QS این دانشگاه در رتبه 501 تا 510 برترین دانشگاه های جهان قرار دارد.
دانشگاه بیلکنت یکی دیگر از بهترین دانشگاههای ترکیه است که در سال 1984 تاسیس شد. و در رتبهبندی جهانی نیز موفقیتهای چشمگیری داشته است. این دانشگاه در بخشهای مختلف از جمله مهندسی، علوم طبیعی، علوم انسانی و هنر فعالیت میکند. با برنامههای تحصیلی متنوع و فرصتهای شغلی و پژوهشی برجسته، دانشگاه بیلکنت یکی از برترین انتخابها برای دانشجویان است. که سالانه بیش از 13000 دانشجو در ان مشغول تحصیل می شوند. بر اساس رتبه بندی جهانی QS این دانشگاه در حال حاضر رتبه 561 تا 570 برترین دانشگاه های دنیا را به خود اختصاص داده است.
دانشگاه کوچی با برخورداری از تجهیزات پیشرفته، مدرن و کیفیت آموزشی بالا، در میان دانشگاههای برتر ترکیه قرار دارد. این دانشگاه در حوزههای مختلف از جمله علوم مهندسی، علوم اجتماعی، علوم پزشکی و مدیریت فعالیت میکند. همچنین، تمرکز بر تحقیقات پیشرفته و همکاری با سایر دانشگاهها و صنعت، دانشگاه کوچ را به یکی از برترین مراکز آموزشی در ترکیه تبدیل کرده است. که در سال 1993 در شهر استانبول تاسیس شده است. رتبه بندی QS این دانشگاه در حال حاضر 477 می باشد.
دانشگاه فنی استانبول یکی از دانشگاههای مهم در زمینه مهندسی و علوم فنی است. این دانشگاه با برخورداری از امکانات پیشرفته، اساتید برجسته و برنامههای تحصیلی متنوع، به دانشجویان فرصتی مناسب برای تحقق پتانسیلهایشان را میدهد. دانشگاه تکنیک ایستانبول به عنوان یکی از بهترین دانشگاه های فنی در ترکیه به شمار می رود. که در سال 1773 تاسیس شده است. در حال حاضر بر اساس رتبه بندی QS این دانشگاه در جایگاه 601 تا 650 برترین دانشگاه های جهان قرار دارد.
دانشگاه آنکارا با داشتن تاریخچهای بیش از 90 سال آموزش و موقعیت مکانی مرکزی در پایتخت ترکیه، به عنوان یکی از بهترین دانشگاههای این کشور شناخته میشود. با داشتن دانشکدههای متنوع در زمینههای علوم پایه، انسانی، فنی و پزشکی، دانشگاه آنکارا به دانشجویان فرصتی مناسب برای تحصیل در رشتههای مختلف میدهد. که در سال 1925 تاسیس شد. و در حال حاضر در رتبه بندی QS در جایگاه 1001 تا 1200 برترین دانشگاه های جهان قرار دارد.
دانشگاه سابانچی یکی از معتبرترین و برجستهترین دانشگاههای ترکیه است. این دانشگاه در سال 1996 تأسیس شده و به دانشجویان فرصتی مناسب برای تحصیل در رشتههای مختلف از جمله مهندسی، علوم اجتماعی، مدیریت و فناوری اطلاعات میدهد. از جمله ویژگیهای منحصر به فرد دانشگاه سابانچی میتوان به محیط آموزشی مناسب، برنامههای آموزشی نوآورانه و انعطافپذیر، فرصتهای تحصیلی در دانشگاههای برتر جهان از طریق برنامه تبادل دانشجویی و همکاری با سازمانها اشاره کرد. همچنین، دانشگاه سابانچی به عنوان یک مرکز تحقیقاتی معتبر و متخصص، در حوزههای مختلفی از جمله فناوری اطلاعات، مهندسی پیشرفته، اقتصاد و علوم اجتماعی فعالیت میکند. در حال حاضر بر اساس رتبه بندی QS این دانشگاه در جایگاه 531 تا 540 برترین دانشگاه های دنیا قرار دارد.
نتیجه گیری
تحصیل در دانشگاه های ترکیه دارای مزایا و فرصتهای بسیاری است. این دانشگاهها با برنامه های تحصیلی گسترده و رشتههای متنوع، امکانات پژوهشی پیشرفته، اساتید برجسته و همکاری با سازمانها، فرصتی مناسب برای توسعه دانش و مهارتهای دانشجویان فراهم میکنند.
همچنین، مدت زمان تحصیل در دانشگاه های ترکیه معمولاً بر اساس مقطع تحصیلی و رشته انتخابی متغیر است و ممکن است بین 4 تا 6 سال برای مقاطع کارشناسی و بیشتر برای برخی رشتههای تخصصی باشد.
دانشگاه های ترکیه در رتبهبندی جهانی نیز شناخته شدهاند و به عنوان برترین دانشگاه های منطقه شناخته میشوند که به معرفی برخی از آنها پرداختیم. امیدواریم مطالب ارائه شده در این بخش برای شما مفید بوده. لطفا نظرات و پیشنهادات خود را در این زمینه با ما در میان بگذارید.
درمورد خرید ملک،خودرو،سرمایه گزاری و یا مهاجرت به ترکیه سوالی دارید؟
نظرات