کار دانشجویی در ترکیه به چه صورت است؟

کار دانشجویی در ترکیه به چه صورت است؟

یکی از شیوه های کم کردن هزینه های تحصیل و زندگی در یک کشور خارجی، کار کردن است. کشورهای مختلف قوانین خاصی برای کار اتباع خارجی دارند و تحت شرایط خاصی اجازه کار میدهند. بعضی کشورها با سقف زمانی مشخصی اجازه کار به دانشجویان میدهند و بعضی دیگر اجازه کار نمیدهند. اما قوانین ترکیه چگونه است؟ آیا به عنوان یک دانشجو در دانشگاه های ترکیه میتوان به کار کردن در این کشور فکر کرد؟

با این مقاله از گروه صراف اوغلو همراه باشید تا تمامی نکات مربوط به کار دانشجویی در ترکیه را بیان کنیم. شما میتواند با تحصیل در ترکیه اقامت این کشور را دریافت کنید. با ما همراه باشید.

مجوز کار در زمان تحصیل

دانشجویان مقاطع کاردانی یا کارشناسی در ترکیه، اجازه کار حین تحصیل را ندارند. اما افرادی که دوره‌های تحصیلات تکمیلی را می‌گذرانند می‌توانند ۲۰ ساعت در هفته بصورت پاره‌وقت کار کنند. دانشجویانی که شامل بورسیه‌های تحصیلی ترکیه هستند، می‌توانند به عنوان محقق در پروژه‌های علمی مربوطه در دانشگاه مشغول‌به‌کار شوند. از جمله دانشگاه‌هایی که این امکان را برای دانشجویان فراهم نموده دانشگاه بغازیچی استانبول و دانشگاه فنی خاورمیانه است. برخی از دانشگاه‌های خصوصی نیز دانشجویان تحصیلات تکمیلی را با بورسیه کامل می پذیرند و افراد می‌توانند در ازای دریافت این بورسیه کمک هزینه تحصیلی برای دانشجویان فراهم کنند. با‌این‌حال برخی از دانشجویان در وظایفی مانند تدریس، تحقیق، تجزیه و تحلیل آماری و سایر موارد به اعضای هیئت علمی کمک می‌کنند.

دانشجویانی که برای تحصیل در دانشگاه های ترکیه پذیرفته می شوند ، با دارا بودن ویزای دانشجویی اجازه کار در حین تحصیل را کسب نمی کنند ، بلکه در صورت تصمیم به انجام کار دانشجویی حتما باید مجوز جداگانه ای برای آن داشته باشند ، اما توجه داشته باشید که صرفا دارا بودن مجوز کار هم برای پیدا کردن یک کار دانشجویی ایده آل و خوب کافی نبوده و سطح تسلط دانشجو به زبان ترکی هم در پیشرفت این روند بسیار موثر است.

اگر در دانشگاه هایی از ترکیه باشید که در برنامه های انگلیسی تدریس می کنند ، در اینصورت می توانید با اثبات تسلط خود زبان انگلیسی کارهای دانشجویی مناسبی در محوطه دانشگاه و در حیطه پژوهش و تحقیق پیدا کنید.

 

انواع کار دانشجویی در ترکیه

دانشجویانی که به زبان های انگلیسی، آلمانی، فرانسوی و روسی تسلط دارند، می‌توانند به ترجمه و تدریس مشغول شوند. کار در کافه و رستوران‌ها، مراکز خرید و پمپ بنزین نیز از جمله مشاغل پاره‌وقت برای دانشجویان محسوب می‌شود. طراحان گرافیست و تولید کننده‌های محتوا نیز بسته به مهارت خود، امکان استخدام را خواهند داشت. البته آن‌ها حتی می‌‌توانند بصورت نیروی دورکار در منزل کار کنند. هتل‌ها، مراکز تفریحی و گردشگری نیز از دانشجویانی که مسلط به چند زبان خصوصا زبان‌های انگلیسی، فرانسوی و آلمانی هستند استقبال می‌کنند.

 

درآمد کار دانشجویی در ترکیه

دانشجویان در ترکیه تنها می توانند به کار پاره وقت مشغول باشند و با توجه به نوع شغلی که پیدا می کنند ماهیانه بین 100$ تا 250$ (دلار آمریکا) حقوق داشته باشند. پس از فارغ التحصیلی نیز دانشجویان در صورت پیدا کردن کار تمام وقت می توانند درخواست دهند و ویزای تحصیلی ترکیه را تبدیل به ویزای کاری کنند. سطح درآمد ناشی از کار تمام وقت در ترکیه نیز بستگی به نوع شغل، شهر محل اقامت و غیره دارد.

 

مراحل دریافت مجوز کار دانشجویی در ترکیه

مجوز کار در ترکیه به چالیشما ایزین معروف است. این اجازه‌‌نامه توسط وزارت کار ترکیه صادر می‌شود. دانشجویان باید از طریق سامانه‌ی دولتی turkiye.gov.tr درخواست خود را ثبت کنند. در این سایت از دانشجویان خواسته می‌شود فرمی را تکمیل کنند و مدارک لازم از جمله مدارک اشتغال به تحصیل خود را بارگذاری نمایند.

در مرحله‌ی بعد طی 30 روز، پس از تائيد مدارک، مجوز کار در ترکیه برای دانشجویان صادر می‌شود. این مجوز یک‌ساله است. بنابراین پس اتمام مدت مجوز، در سال بعد دانشجو باید نسبت به تمدید مجوز کار خود اقدام کند.

همچنین میتوانید برای خرید خانه دانشجویی در استانبول با صراف اوغلو تماس بگیرید تا مشاورین املاک ما در کوتاهترین زمان خانه مناسب شما را پیدا کنند.

نظرات

  • نظری ثبت نشده است.

ثبت نظر

جدید ترین املاک

مشاوره رایگاه برای مهاجرت و خرید ملک

درمورد خرید ملک،خودرو،سرمایه گزاری و یا مهاجرت به ترکیه سوالی دارید؟

Call Watsapp instagram