تاریخچه شهر استانبول

تاریخچه شهر استانبول

استانبول یا قسطنطینیه، شهری تاریخی و مهم در ترکیه است که در نقطه‌ای کلیدی بین قاره‌های اروپا و آسیا واقع شده است. تاریخچه استانبول بسیار طولانی و پیچیده است و از دوران باستان تا امروز تأثیرگذار بوده است.استانبول در گذشته به نام بیزانتیوم شناخته می‌شد. در سال 330 میلادی، امپراتور روم کبیر، قسطنطین (Constantine)، این شهر را به عنوان پایتخت جدید امپراتوری روم انتخاب کرد و به نام قسطنطینوپولیس (Constantinopolis) تغییر داد. در طول دوره باستان، بیزانتیوم یکی از امپراتوری‌های مهم جهان بود و استانبول به عنوان مرکز فرهنگی، اقتصادی و نظامی آن نقش داشت. استانبول اگرچه پایتخت ترکیه نیست اما مهمترین شهر توریستی ترکیه محسوب میشود. در ادامه در مورد تاریخچه ستانبول توضیح خواهیم داد. با صراف اوغلو همراه باشید.

 

تاریخچه استانبول

 

استانبول در زمان قبل از میلاد مسیح

 

طبق گفته باستان شناسان استانبول حداقل از ۶۷۰۰ سال قبل از میلاد مسیح سکنه داشته است. اما به طور قطعی از قرن ۷ قبل از میلاد با ساخت و ساز یونانی ها در آن شکل گرفته استدر قرن چهارم میلادی امپراطوری بزرگ روم به دو قسمت روم شرقی و روم غربی تقسیم گردید. قسمت شرقی تحت فرمانروایی کنستانتین کبیر که بیزانس استانبول امروزی پایتخت امپراطوری شرقی بود.

قسطنطنیه

در بررسی تاریخچه استانبول همزمان با حکمرانی کنستانتین به نام وی یعنی شهر کنستانتین یا همان قسطنطنیه تغییر نام داد و تا هزار سال بعد از آن نیز باقی ماند در حالیکه امپراطوری غربی از هم پاشیده شد؛ جالب است بدانید در زمان حکومت سلجوقیان اسم این شهر به استنبل یا همان استانبول امروزی تغییر نام داد .در آن دوران قسطنطنیه به یک قدرت پیشتاز در اروپا تبدیل شد. از بناهای قابل توجه آن میتوان به مسجد ایاصوفیه که نماد رهبری کلیسای ارتدکس یونانی ها نیز بوده است اشاره کرد .

استانبول در زمان رومیان

در زمان پادشاهی رومیان یکی از عواملی که توانستند بر کشورهایی چون لبنان – فلسطین و سوریه احاطه کامل داشته باشند و آن ها را در سیطره خود قرار دهند انتخاب قسطنطنیه یا همان استانبول امروزی به عنوان پایتخت امپراطوری روم شرقی بوده است. طبق تحقیقات صورت گرفته در استانبول نشانه هایی از سکونت مردم در عصر مفرغ کشف شده که نشان دهنده قدمت بسیار طولانی و تاریخی این شهر میباشدسرگذشت کشور ترکیه را با تسلط یونانیان – ایرانیان – رومیان – عثمانی ها و در نهایت دولت امروزی جمهوری ترکیه به پنج قسمت میتوان تقسیم کرد. با توجه به قدرت امپراطوری بیزانس جنگ های صلیبی چهارم در سال ۱۲۰۴ و حمله اعراب به صورت ثابت که باعث تضعیف این امپراطوری گردید. در نهایت پس از ۵۳ روز محاصره , عثمانی ها در سال ۱۴۵۳ آن را فتح کردندامپراطوری عثمانی همانند دگر امپراطوری های جهان شروع به کشور گشایی و قدرتمند کردن خود کرد و باقی ماند تا زمانی که از نیروهای متفقین در جنگ اول جهانی شکست خورد .

استانبول امروزی

درباره-تاریخچه-شهر-استانبول

 

اشغال ، ویرانی و خرابی در این سرزمین ادامه داشت تا زمانی که مصطفی کمال آتاترک جنگ استقلال را رهبری و در سال ۱۹۲۳ جمهوری ترکیه را تاسیس نمود .مصطفی کمال آتاترک با توجه به ایده هایی که از دولت های غربی میگرفت دولت جدید را هم راستای با غربی ها مدرن کرد و پایتخت این کشور را نیز به شهر آنکارا انتقال داد. اما شهر استانبول به وسیله بلوار ها و میدان های عمومی جدید در دهه ۱۹۴۰ و ۱۹۵۰ به توسعه شهری خود ادامه داد. در دهه ۱۹۷۰ جمعیت شهر استانبول به سرعت افزایش پیدا کرد که در نهایت امروزه به عنوان یکی از کلان شهر های بزرگ جهان شناخته می شود

شرکت صراف اوغلو فعال در زمینه خرید خانه در استانبول به همراه اخذ اقامت ترکیه و همینطور اجاره آپارتمان ارزان در استانبول میباشد. با مشاورین صراف اوغلو تماس بگیرید.

 

شرایط و هزینه زندگی در ترکیه چگونه است؟

طبیعتاً هزینه‌های زندگی در هر جایی از دنیا بستگی به نوع زندگی آن شخص، نوع خوراک، پوشاک، محل و منطقه زندگی و… دارد. اما میانگین هزینه ماهانه زندگی در این کشور، حدوداً چیزی در بین 6848.46 لیر برای یک نفر در ماه است. هزینه تحصیل در دانشگاه‌های خصوصی ترکیه نیز سالانه بیشتر از 30000 لیر و هزینه تحصیل در دانشگاه‌های نیمه خصوصی، سالانه در حدود 5.000 تا 10.000 لیر می‌باشد. میزان هزینه‌های تحصیل بستگی به نوع رشته، مقطع تحصیلی و نوع دانشگاه دارد.

 

تاریخچه استانبول

 

اندازه جمعیت شهر استانبول ترکیه چقدر است؟

جمعیت یکی از مواردی است که باعث می‌شود یک شهر، با نام کلان‌ شهر شناخته شود. کلان ‌شهر استانبول یکی از پرجمعیت‌ترین شهرهای کشور ترکیه بوده و درصد کثیری از ترک زبانان را در خود جای داده است. طبق آخرین آمارها، جمعیت استانبول نزدیک به ۱۶ میلیون نفر محاسبه شده، این درحالی است که جمعیت کلان‌ شهری مثل تهران در حدود ۹ میلیون نفر اعلام گردیده است و باید توجه کرد که جمعیت کلان ‌شهرها به هیچ عنوان در هیچ بازه زمانی ثابت نبوده و دائما درحال تغییر است. علاوه بر زاد و ولد و مرگ و میر، یکی از عواملی که باعث تغییر جمعیت می‌شود موردی است که سبب شده تا جمعیت کلان‌شهرها را به دو گروه جمعیت روز و جمعیت شب تقسیم کند. اصولا روزها تعداد زیادی نیروی کار از شهرها و روستاهای اطراف برای کار یا سایر امور به کلان ‌شهرها مراجعه می‌کنند و این پدیده سبب می‌شود جمعیت روزها بسیار بیشتر از شب‌ها شود. بدیهی است که در این مواقع تراکم جمعیت نیز در کلان ‌شهرها افزایش خواهد داشت. جمعیت‌ شب در کلان ‌شهر معمولا در همه مواقع کمتر از جمعیت روزهاست. طبق آخرین سرشماری صورت گرفته از شهر استانبول، حدود 15 میلیون و 619 هزار و 267 نفر از 83 میلیون و 154 هزار و 997 مردم کشور ترکیه، در کلان شهر استانبول زندگی می‌کنند. این یعنی در حقیقت بیش از ۱۸ درصد از مردم ترکیه در شهر استانبول ساکن هستند. بعد از استانبول، آنکارا با 5,639,076 نفر، ازمیر با 4,357,251 نفر، بورسا با 3,056,120 نفر، آنتالیا با 2,511,700 نفر در رده‌های بعدی پرجمعیت‌ترین شهرهای ترکیه قرار دارند. استان تونجلی نیز با 84,660 نفر، عنوان کم جمعیت‌ترین استان کشور ترکیه را دارد. استانبول محل زندگی انواع اقلیت‌های قومی و مذهبی است. به‌عنوان نمونه بعد از ترک‌ها، جمعیت کردها بیشترین درصد اقلیت‌ها را دارد و گفته می‌شود بزرگترین اجتماع کردهای جهان در شهر استانبول جای گرفته است. حدود ۷۸ درصد از جمعیت استانبول را ترک‌ها شامل می‌شوند. بعد از ترک‌ها، کرد‌ها با ۱۷ درصد از کل جمعیت استانبول، در رده بعدی جای گرفته‌اند. از دیگر اقلیت‌های قومی که در این شهر زندگی می‌کنند می‌توان به زارا با ۱ درصد، عرب با ۱ درصد و سایر اقلیت‌ها با مجموع ۲ درصد از جمعیت کلی شهر استانبول اشاره کرد.

 

هزینه اجاره خانه در استانبول

درباره-تاریخچه-شهر-استانبول

 

خرید یا اجاره خانه یکی از اصلی‌ترین و مهم‌ترین هزینه های زندگی در استانبول ۲۰۲۲ است. به طور قطع اجاره یا خرید خانه در شهرهای بزرگ هر کشوری مقداری گران‌ تر از شهرهای کوچک و استان‌های دیگر خواهد بود اما اجاره خانه در ترکیه، همچنان از مقاصد مهاجرتی دیگر در اروپا مقرون‌ به‌ صرفه‌ تر است. لوکیشن مورد نظر و متراژ خانه نیز در هزینه‌های شما تاثیر بسزایی دارد. برای مثال هزینه اجاره آپارتمان یک خوابه در مرکز شهر حدود ۱۳۴۸.۵۹ لیر و هزینه اجاره همان آپارتمان در خارج از مرکز شهر حدود ۸۵۰ لیر می‌باشد. هزینه اجاره آپارتمان ۳ خوابه در مرکز شهر نیز حدود ۲۳۰۰ لیر و هزینه اجاره آپارتمان ۳ خوابه بیرون از شهر حدود ۱۴۵۰ لیر خواهد بود. در نظر داشته باشید که در ترکیه هزینه‌های آب، برق، تلفن، اینترنت و هزینه‌ خدمات شهری دیگر بر عهده مستاجر است و روی کرایه خانه اضافه می‌شود ولی همچنان طبق آمارها و بررسی‌های انجام شده در سال ۲۰۲۲، هزینه اجاره خانه در ترکیه ۴۹% از ایران کمتر است.

نظرات

  • نظری ثبت نشده است.

ثبت نظر

جدید ترین املاک

مشاوره رایگاه برای مهاجرت و خرید ملک

درمورد خرید ملک،خودرو،سرمایه گزاری و یا مهاجرت به ترکیه سوالی دارید؟

Call Watsapp instagram